Mooi Jewels

Share Post:

Een babykamer inrichten: waar moet je op letten?

Tips en accessoires voor een babykamer inrichten

Gefeliciteerd, jullie krijgen een kindje! Ontzettend leuk en waarschijnlijk ook een beetje spannend. Er gaat van alles veranderen en er moet veel geregeld worden. Jullie moeten een naam kiezen, een geboortekaartje maken en ook niet onbelangrijk: een babykamer inrichten. Maar een babykamer inrichten, wanneer begin je daarmee en waar moet je zoal op letten? En welke accessoires passen mooi in het kamertje van de kleine? We geven je in deze blog 5 tips en laten je de leukste babykamer accessoires zien.

Wanneer babykamer inrichten?

Tijdens een zwangerschap komt er veel op je af. Er moeten behoorlijk wat babyspullen worden gekocht en de babykamer moet worden klaargemaakt en ingericht. Maar wanneer moet je de babykamer inrichten? Het wordt aangeraden om de babykamer minimaal 6 tot 8 weken voor de uitgerekende datum klaar te hebben. Op deze manier kan je genieten van de laatste weken van de zwangerschap en is er nog tijd om eventuele probleempjes op te lossen. Moet er heel veel geklust worden, dan is het raadzaam om rond week 20 al te starten. Vallen de werkzaamheden mee? Dan kunnen jullie ook vanaf week 26 starten. Natuurlijk is er geen specifiek moment waarop je moet beginnen. Doe vooral wat goed voelt en probeer in te schatten hoelang jullie nodig hebben.

Tips voor een babykamer inrichten

Is het de hoogste tijd om te starten met de babykamer inrichten? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. We geven 5 tips.

Tip 1: koop eerst wat je écht nodig hebt

Wanneer je een eerste kindje verwacht, kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Vaak koop je zelfs veel meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Maar wat zijn nou eigenlijk producten die je altijd nodig hebt voor een babykamer en dus eerst moet kopen? We zetten ze voor je op een rijtje.

 • Een wiegje of ledikant
 • Een matras met hoeslaken
 • Een commode met aankleedkussen
 • Een (schommel)stoel
 • Een kledingkast
 • Gordijnen
 • Planken en opbergboxen
 • Een thermometer
 • Een babyfoon
 • Een nachtlampje
 • Een wasmand en luieremmer

Tip 2: kies een kleurtje voor de muren

Voordat alle meubels en producten in de babykamer worden geplaatst, is het goed om na te denken over de kleuren en printjes voor op de muur. Bepaal allereerst of je gaat verven, behangen of beiden. Kies een kleur op basis van het geslacht of een andere mooie kleur. Ga je voor een neutraal kleurtje, dan kan je babykamer accessoires toevoegen die eruit springen. Hoe mooi is bijvoorbeeld deze wandhanger met bloemen? Andere mooie babykamer accessoires, zijn:

Tip 3: zorg dat de babykamer veilig is

Een babykamer moet mooi zijn, maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Je wil niet dat er ongelukken gebeuren met je kleintje. Het is belangrijk dat producten zoals het wiegje, de commode en het matras aan veiligheidsvoorschriften voldoen. Maar er zijn nog andere zaken om op te letten tijdens de babykamer inrichten. Zo moet de kamer goed geventileerd kunnen worden en tussen de 16 en 18 graden zijn. Zorg daarnaast dat het bedje niet bij een verwarming, in de zon of op de tocht staat. Voorkom losse snoeren, koorden, lampjes of andere kleine voorwerpen en leg geen knuffels en speelgoed in het bedje. Voorzie daarnaast ook alle stopcontacten van een beschermplaatje.


Extra tip: zorg voor een handige indeling. Ben je bijvoorbeeld rechtshandig? Zorg dan dat alle spullen rechts van je staan. Ga voor een simpele indeling zodat je je gemakkelijk langs alle meubels beweegt. Een plank boven de commode is leuk, maar hang hem dan wel zo op dat je je hoofd niet stoot.

Tip 4: kies voor zachte verlichting

De verlichting is misschien niet iets waar je direct aan denkt. De grote hanglamp is altijd nodig, maar hoe vervelend vind jij het om de grote lamp ’s nachts aan te doen als je moet plassen? Zorg dat er voldoende licht is als er een luier moet worden verschoond, maar zet ook een (dimbaar) nachtlampje op de babykamer. Zo kan je met weinig licht borstvoeding geven en wordt je baby niet geconfronteerd met felle verlichting. Zet bijvoorbeeld een klein lampje op dit rotan wandrekje. Ook leuk? Een LED-kaarsje in een theelichthouder!

Tip 5: creëer een goede balans

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van een babykamer inrichten. Het kan soms niet hectisch genoeg, terwijl anderen juist kiezen voor aardetinten. Kies je voor behang met een printje? Bedenk dan of dit er ook leuk uitziet op een grote muur. Kies je voor kleurrijke accessoires, zorg dan dat de rest rustig blijft. Ga je voor rustige basiskleuren? Dan is het juist leuk om kleuren of unieke accessoires te gebruiken zoals een vlaggenlijn of opvallende deurknoppen. Zet nooit te veel accessoires in een babykamer en zorg voor een goede balans. Dan weet je zeker dat het niet to much is.

Meer weten?

Heb je nog vragen over een babykamer inrichten met meubels of kan je wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste babykamer accessoires? Neem gerust contact met ons op, we staan heel graag voor je klaar.

Nieuwste artikelen

Bekijk meer artikelen

Gepersonaliseerde kettingen

Wat is een gepersonaliseerde ketting? Een gepersonaliseerde ketting, ook wel een persoonlijke ketting genoemd, is een halssieraad met daaraan letters. Dit kan één letter zijn,

Lees verder »
Chat openen
Hi! Leuk dat je er bent :D
Als ik je ergens mee kan helpen hoor ik het graag!
Liefs Mayke