Mooi Jewels

Share Post:

Soorten materialen sieraden op een rijtje

Welke bijzondere sieraden passen het beste bij jou?

Er zijn veel bijzondere sieraden te verkrijgen. Ze zijn er in verschillende soorten, kleuren, maten, van talloze merken en in veel uiteenlopende stijlen. Alsof het nog niet genoeg is, kunnen sieraden ook nog eens gemaakt worden van verschillende soorten materialen. Ben je op zoek naar bijzondere sieraden, dan is het wel zo fijn om te weten welke materialen bij jou passen. We vertellen je in deze blog over de populairste soorten materialen wat meer.

Soorten materialen

Er zijn ontzettend veel soorten materialen waarvan sieraden worden gemaakt. Het ene materiaal is heel licht, het andere materiaal weer zwaar of robuust. Het ene sieraad is eenvoudig te onderhouden terwijl een ander sieraad van een ander materiaal regelmatig onderhoud nodig heeft. Voor iedereen zijn er bijzondere sieraden te vinden die gemaakt zijn van uiteenlopende materialen. Gelukkig maar, want zo is er voor ieder wat wils.

Soorten materialen die vaak gebruikt worden voor sieraden, zijn:

  • Aluminium
  • Brons
  • Zilver
  • Goud
  • Koper
  • Leer
  • (Half)edelstenen, natuurstenen
  • RVS
  • Rhodium
  • Leer
  • Textiel
  • Titanium
  • Zirkonia
  • Legering
  • Verguld
  • Rhodium
  • Titanium

We vertellen je meer over de belangrijkste soorten materialen. Meer weten over sieraden combineren? Je leest erover in deze blog!

Edelmetalen sieraden

Edelmetalen zijn metalen die bestand zijn tegen oxidatie en corrosie. Niet gek dus dat er veel edelmetalen sieraden worden gemaakt. De populairste edelmetalen zijn goud en zilver. Gouden sieraden moeten minimaal 14-karaats zijn voor het daadwerkelijk “goud” mag worden genoemd. Er zijn drie kleuren goud: geelgoud, witgoud en roségoud. Er zijn ook edelmetalen sieraden van zilver. De meest gebruikte gradatie is ‘925’ zilver, oftewel sterling zilver. Kijk maar eens goed naar je zilveren sieraad, grote kans dat hier ‘925’ in staat. Vaak draagt iemand óf zilver, óf goud. Maar tegenwoordig is het ook helemaal in om zilveren en gouden sieraden te combineren.

RVS sieraden

RVS sieraden zijn ontzettend populair. RVS wordt ook wel edelstaal of chirurgisch staal genoemd. Naast edelmetalen sieraden komen RVS sieraden het meest voor. Dit komt door de vele voordelen die komen kijken bij RVS sieraden. Dit materiaal kan namelijk niet roesten en het is een heel licht maar toch een ontzettend sterk materiaal. Ook verkleuren RVS sieraden niet. Tip: kijk wel uit met chloor. Benieuwd naar mooie RVS sieraden? Bekijk dan eens deze RVS ketting, deze statement oorbellen of bijvoorbeeld deze RVS ring met blaadjes.

(Half)edelstenen en natuursteen

Andere soorten materialen die vaak in combinatie met sieraden worden gebruikt, zijn half edelstenen en natuursteen. Ieder sieraad met een natuursteentje of met half edelstenen zijn uniek. Zo’n steentje geeft echt iets extra’s aan een goud- of zilverkleurig sieraad en het kan erg leuk gecombineerd worden met specifieke outfits. Laat bijvoorbeeld de kleur van het steentje terugkomen in je jurk, blazer of T-shirt. Vergulde sieraden met half edelstenen of natuursteentjes zijn ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Populaire sieraden met natuurstenen, zijn:

Sieraden met textiel

Wat ook erg schattig is, zijn sieraden met textiel. Vaak worden sieraden niet in zijn geheel gemaakt van textiel, maar worden er wel stoffen onderdelen aan het sieraad toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld bij deze kinderketting met flosje, deze armband met natuursteentjes en fuchsia kwastje of deze oorringen met een taupe kwastje en muntje. Allemaal bijzondere sieraden waar textiel aan toe is gevoegd. Andere gave stoffen sieraden zijn deze sterrenbeeld armbandjes. Deze zijn ook superleuk om cadeau te doen.

Meer weten over de soorten materialen?

Wil je meer weten over de bijzondere sieraden uit de webshop of de verschillende soorten materialen die worden gebruikt? Of kunnen wij je helpen bij het vinden van de sieraden die het beste bij jou passen? Neem gerust contact op, we staan heel graag voor je klaar!

Nieuwste artikelen

Bekijk meer artikelen

Gepersonaliseerde kettingen

Wat is een gepersonaliseerde ketting? Een gepersonaliseerde ketting, ook wel een persoonlijke ketting genoemd, is een halssieraad met daaraan letters. Dit kan één letter zijn,

Lees verder »
Chat openen
Hi! Leuk dat je er bent :D
Als ik je ergens mee kan helpen hoor ik het graag!
Liefs Mayke